Празникът „Водата е за всички“ приветства малки и големи в Музея на водата

dennavodata


Малки и големи,ученици от СУ “Св.Св.Кирил и Методий“-Симитли и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Световния ден на водата – 22 март в Музея на водата- Благоевград. Празникът, организиран за втора поредна година, приветства всички гости под мотото „Водата е за всички“.

На двора на музея бяха подготвени занимателни игри и забавления, насочени към подрастващите. Целта на празника бе да се ангажира вниманието на децата, да се провокира тяхната любознателност и не на последно място да се активира у тях истинска загриженост към пестенето на водата. Децата изразиха в своето отношение към водното ни богатство в красиви рисунки, показващи водата в различните й форми-като капка, като море, океан, река и живителна течност, без която, животът на Земята би бил невъзможен.

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград приветства всички, а децата, които бяха за първи път в Музея на водата, който е единствен по рода си бяха посрещнати от „Кранчо“ и си направиха снимки за спомен.

Comments

comments