Потвърдиха за втора жертва при взрива тази сутрин във Варна

БГНЕС
БГНЕС

За пожара, причинен от взрив тази сутрин във варненския квартал „Владислав Варненчик“ е образувано досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град. Самоличността им се установява чрез ДНК-експертиза. От престъплението напълно са унищожени два апартамента, с големи щети е трето жилище. Предстои да бъде направено изследване на жилищния блок дали е годен за обитаване.

Беше потвърдена и втората жертва, съобщи БНР. Останките са намерени в апартамента, обитаван от Веселин Димитров, който се издирва от тази сутрин. Не може да се каже дали останките са от неговото тяло, има и такава хипотеза.

Изяснява се дали причината за взрива е неизправна газова бутилка.

По-рано приключи брифингът на окръжния прокурор Красимир Конов, на директора на областната дирекция на МВР – Старши комисар Даниел Пашов и на кмета на града Иван Портних за случая.

Въпреки, че още не е започнал огледът на местопроишествието, беше потвърдена информацията, че е загинала е 53-годишна жена, за която близки съобщиха, че се казва Марияна и е живеела в съседния апартамент. Тя дълго време не го е обитавала, но се е върнала.

От взривната вълна се е срутила вътрешната стена на жилището й и това е вероятната причина за нещастието.

Предстои идентификацията на тялото на загиналата, заяви окръжния прокурор Красимир Конов: “По първоначални данни, в следствие на пожара и на взрив, който е възникнал първоначално. Има един загинали и 18 изведени в токсикологията“.

Comments

comments