Последни прогнози: ГЕРБ и БСП с изравнени резултати за евроизборите

Без име1

ГЕРБ и БСП са с изравнени резултати за евроизборите,  сочат новите прогнози за местата в следващия Европейски парламент.

Нещо повече – за първи път БСП има, макар и крехка преднина пред ГЕРБ – социалистите взимат 32,8%, а управляващата партия – 32,7%, но ще имат по равен брой депутати в следващия Европейски парламент – по 6. ДПС ще получи 2 места, ВМРО, „Воля“ и “Демократична България“ по едно, сочи новата прогноза.

 1555577670

Днес Европейският парламентът публикува четвъртия и последен набор от прогнози, основани на поредица от национални анкети, относно състава на следващия Европейски парламент, който заради отложения БРЕКЗИТ отново ще е със 751 места.

Проучванията на обществено мнение в 28-те държави членки са направени преди 15 април 2019 години. Данните се базират на комплект от надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от “Kantar Public” от името на Европейския парламент. Новите данни представени тук са основани на 43 специални анкети относно европейските избори от 21 страни.

20190417PHT42181_original

Данните от предишните проучвания, публикувани на 29 март, също са актуализирани с преизчисляване на данните от Обединеното кралство за улесняване на сравнението с новия сценарий с участието на Обединеното кралство в изборите през май месец.

Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към Европейска политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

Европейските избори ще се състоят между 23-26 май.

Comments

comments