Последен ден за кандидатстване за земеделски субсидии

БГНЕС

Петък е последният срок, в който земеделците, кандидатствали по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, трябва да предоставят документи за произведено и продадено определено количество продукция. Ако няма доказателства, фермерите няма да получат финансова помощ, уточняват от фонд „Земеделие“.

За да получават субсидии по направлението за обвързана подкрепа, всяка година през последните три, фермерите доказват с фактури, че са произвели и продали определени количества плодове и зеленчуци.

Количествата за произведена и реализирана продукция са заложени в изисквания, определени от министерството на земеделието. Идеята е да бъдат подкрепени само фермерите, които работят на светло според изискванията на данъчното законодателство, а не да се финансират непроизведени, но декларирани количества.

Въпреки изискването за финансови документи, доказващи реализирани на плодове и зеленчуци, градинарите се съмняват, че злоупотребите продължават като се предоставят фалшиви фактури, с които се източва бюджетът по мярката.

Източник: БГНЕС

Comments

comments