Пореден успех за десетокласника на ПМГ „Яне Сандански“ – Иван Духов

ml_tal_18

В периода 16-18 април в гр. София се проведе Националният конкурс „Млади таланти“, който се организира за двадесета поредна година от Министерството на образованието и науката.

Десетокласникът от нашата гимназия – Иван Духов, участва в това престижно състезание с проекта си “LightBot: Coding Hour” и бе награден от Министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев, с Грамота за отлично представяне.

Условията на Националния конкурс са изцяло съобразени с изискванията на Европейския конкурс за млади учени, който е част от инициативите на Европейската комисия за насърчаване на идеите на сътрудничество и обмен между младите хора. В него младежи от цялата страна се надпреварват за най-добър научен проект в областите биология, химия, информатика, инженерни науки, материалознание, математика, медицина, физика, социални и хуманитарни науки и екология.

Конкурсът е част и от съпътстващите инициативи към рамковите програми за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности на Европейската общност.

Comments

comments