Политически развод: „Атака“ окончателно напусна групата на „Обединените патриоти“ в НС

19980

     Явор Нотев

Новият парламентарен сезон започна с политически развод. Четиримата депутати от „Атака“, които останаха в парламентарната група на „Обединените патриоти“, днес официално обявиха, че също я напускат. Напомняме, че преди края на предишната парламентарна сесия,  депутатите от НФСБ и ВМРО изключиха Волен Сидеров от групата. Последваха го Десислав Чуколов и Павел Шопов.

Днес своето решение за напускане на групата обявиха Явор Нотев, който е и зам.-председател на парламента, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

Нотев коментира, че „това, което е останало от групата след позорното изгонване на Сидеров, Шопов и Чуколов. Той обясни, че разколът при Патриотите е заради връщането на Валери Симеонов в парламента. Лидерът на НФСБ се върна като депутат, след като подаде оставка като вицепремиер заради скандалните му изказвания миналата зима по адрес на майките на деца с увреждания. Нотев обясни как Симеонов е бил „прогонен от изпълнителната власт“ след протести. Той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици.

Депутатите от „Атака“ обаче остават в парламента, сплотени и зад лидера си.

От своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред медиите, че Обединените патриоти приемат решението на “Атака“, но им е неприятно, че групата им е станала четвърта по големина  в  НС, след тази на ДПС.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments