Полицейска призовка разкри: Двама души са регистрирани на адреса на общински съветник от Сандански без негово знание

Явор Аргиров
Явор Аргиров

Сагата с новорегистрираните по настоящ адрес в община Сандански продължава.

Това обяви по време на заседанието на ОбС съветникът Явор Аргиров, като посочи, че на неговия адрес на ул. „Първи май” №9 в Сандански има новорегистрирани по настоящ адрес двама мъже.

„Не знам как е направена регистрацията на тези мъже на моя адрес. Преди дни дойдоха полицаи с призовка за две лица, които са регистрирани на моя адрес. Казах, че тук такива не живеят. Те само ми отговориха, че тяхната работа е да установят адреса и да открият лицата, за да връчат призовките”, каза Аргиров.

Секретарят на общината Георги Жежев даде уверение, че ще извърши проверка, за да се установят лицата, които са регистрирани на адреса на съветника Аргиров, и уточни, че съгласно новите изменения на закона, след като се установи, че има нарушение при направена регистрация по настоящ адрес, има клауза за дерегистрация на тези лица.

Я. Аргиров посочи, че преди осем месеца е направил проверка в служба ГРАО в община Сандански и тогава на неговия адрес не е имало новорегистрирани лица. Тази регистрация е направена до месец април, когато законът позволява да се променя настоящият адрес.

Преди това съветникът Яне Янев отправи питане към кмета Кирил Котев дали е приключила проверката в село Плоски, където населението нарасна с 214 новорегистрирани. „Извършени бяха две проверки. Едната бе от регионалната служба ГРАО в Благоевград, в която участваха представители на община Сандански, а втората – от РУП – Сандански. И при двете проверки не са открити конкретни нарушения”, заяви градоначалникът.

На въпроса на Янев какво е финансовото състояние на общинско дружество УВЕКС, кметът бе конкретен, като заяви, че в правомощията на Общинския съвет е да бъде извикан управителят на дружеството, за да отговори на въпроса.

Източник: Вестник „Струма“

Comments

comments