Полезните свойства на кестените – един безплатен лек от улицата

kesten

През септември започва една особена бомбардировка сякаш от въздуха. Ако минете по улица, насадена с кестени, нищо чудно да се приземи някой от тях върху главата ви. Освен виновници за болезнена цицина обаче кестените са отличен източник на енергия. Те успокояват, хармонизират и зареждат тялото, твърдят алтернативните лечители.

Пациенти на Петър Димков, народен лечител и родоначалник на ирисовата диагностика в България, споделят, че той целогодишно е носел в джобовете си по 1‐2 кестена, като всяка есен ги сменял с нови. Според него тези малки, кафяви, лъскави топчици са удивителни акумулатори на слънце, енергия и живот и ги отдават щедро с постоянно лъчение през цялата година. Държането им в ръцете уплътнява енергийното поле на човека, наричано аура, и го защитава от вредни външни влияния, а на физическо ниво предпазва ставите и сухожилията от артрит и други дегенеративни състояния. Според лечителя дивите кестени, които подритваме пренебрежително по тротоарите, са и отличен помощник в приспиването. При стрес и неспокоен сън или безсъние можем да сложим 5-6 кестена под възглавницата си, а към вълшебното му въздействие трябва да прибавим и вълшебството на мисълта – най-силното и най-мощно енергийно оръжие на човека. Мислете за нещо приятно, за да успокоите мозъка си.

Според еколозите шепа кестени в джоба може да намали вредното въздействие на мобилни телефони и други безжични устройства с до 40%. Електромагнитните полета около нас, изграждани от съвременните технологии, ни влияят негативно, тъй като ни правят по‐сприхави, раздразнителни и тревожни. Ако поставим кестен под монитора на компютъра или телевизора например, ще видим, че той ще се свие много по-бързо от обичайното, защото е „филтрирал” от вредните лъчения, които са навсякъде около нас – от телефона до печката.

Кестените са и признато средство срещу болка и възпаление. Церят труднозаздравяващи рани, възникнали в резултат на нарушено кръвоснабдяване (има редица рецепти, които може да прочете човек). Укрепват стените на кръвоносните съдове и помагат в лечението на разширени вени и тромбофлебит. Според експертите с най-добре съхранени лековити свойства са онези плодове, брани през месеците септември и октомври, защото тогава съдържат в най-голяма степен дъбилни вещества, мазнини, витамини – особено С, В и К.

И така, значи неслучайно едно от любимите занимания на всяко дете е да събира кестени. Последвайте примера.

Comments

comments