Бурни дебати в ОбС – Благоевград, съветничката Г. Янчева: От 7 години покривът на бившето училище в Логодаж се руши, защо не е направен ремонт?

С бурни дебати стартира днешната сесия на Общински съвет – Благоевград днес, първата точка от дневния ред бяха три питания от общинския съветник Гергана Янчева, която постави три проблема за обсъждане – наложителен ремонт на сградата на бившето училище в село Логодаж, проблем с канализацията по някои улици в града и липсата на осветление по Алеята на здравето.

„От 2011 година в община Благоевград има внасяни искания от село Логодаж за ремонт на сградата на бившето училище в селото, макар там вече да няма училище, в сградата се провеждат редица културни мероприятия ид ейности, има зала със 140 места, провеждат се репетициите на ансамбъла и прочее. За най-належащ ремонт е покривът. Благодарение на усилията на хората в Логодаж, са направени някои козметични ремонти на фасадата, главната грижа за поддръжката на сградата обаче пада на община Благоевград. Лошата поддръжка застрашава живота, здравето и безопасността на всички хора там“, каза Г. Янчева.

Тя подкрепи думите си със снимков материал на сградата на училището, който предостави на зам. – кмета по строителството и сигурността инж. Емилия Тунева и на колегите си.

Янчева попита още, къде са парите, заложени за ремонта на сградата. По думите й 60 000 лв са заложени за тази цел, но ремонт все още не е извършен. „И питам, ако, опази боже се случи нещо, кой ще поеме отговорността?“, допълни Янчева.

Вижте повече за отговора на инж. Емилия Тунева, кметът Атанас Камбитов и дебатите по питането във видеото.

 

Comments

comments