Похвално! Алберт Попов финишира 6-и в слалома за Световната купа

f23fe1a464bee23ae8d27cb9221bfea5_1

 

Българският скиор Алберт Попов се класира на 6-о място в слалома за Световната купа, който се проведе в Шладминг. Попов завърши с общо време 1:47.78 минути, като това е най-доброто му постижение в кариерата.

Само преди няколко дни Попов завърши 9-и, но днес подобри личното си постижение. Той изостана на 2.97 секунди от победителя Марсел Хиршер, който беше просто безмилостен с конкуренцията и спечели с резултат 1:44.81 минути. Втори остана Алекси Пинтюро (Франция), на 1.21 секунди, след като в първия манш се нареди 3-и. Третата позиция на подиума беше за Даниел Юл от Швейцария, останал на 1.60 и 2-и в първия манш.

21-годишният Алберт Попов беше 13-и след първия манш и направи прекрасно каране във втория, а особено след средата на дистанцията започна да увеличава преднината си. Българският талант дълго време водеше в класирането, а след отпадането на Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и Андре Мюрер (Швеция) стана ясно, че със сигурност ще подобри класирането си от преди 4 дни.

Влизането му в топ 6 е първо за българин в Световната купа от 20 март 1985-а година, когато Петър Попангелов се класира на същото място в Парк Сити (САЩ).

„Вчера беше един страхотен ден. Радвам се, че успя да направя две силни спускания. Благодаря на всички, които ме подкрепиха вчера и на пистата, и в България. Показахме, че българите можем!“, сподели в социалните мрежи Алберт Попов след състезанието.

„Поредното изключително състезание на Алберт. Изключително правилно тактически. Изключително силно и смело каране в двата манша. В първия пистата беше много заледена. Той направи уникално каране. Влезе много напред и това му помогна да направи уникалното второ спускане“, допълни след успеха личният треньор на скиора Ивайло Борисов.

 

Comments

comments