ПМГ „Яне Сандански“ отбеляза Деня на розовата фланелка и каза „Не“ на тормоза

20180228_115609_d_r_f

Учениците на ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев се включиха в отбелязването на Световния ден за борба с тормоза в училище. Всички представители на Ученическия парламент носеха специално предоставени за случая тениски с позитивни послания за добрина и разбирателство във взаимоотношенията.

Тази година акцентът на кампанията е свързан с кибертормоза като разновидност на насилието. По този повод членовете на клуб „Изобразително изкуство“, с ръководител Ивайло Костадинов, изработиха специални арт рамки, отразяващи две от най-популярните социални мрежи сред подрастващите – Facebook и Instagram. Учениците имаха възможност да се снимат с рамките, като това бе един нестандартен начин да се обявят против кибернасилието и тормоза и да покажат, че позитивните послания са най-силното оръжие, а добронамереността в отношенията е най-важна. Всеки клас получи за класната си стая мини флаер с позитивни мисли и съвети от деца към деца, гласящи: „ Мисли позитивно!“, „Цени истината!“, „Създавай приятели!“, „Усмихвай се!“, „Бъди себе си, бъди уникален!“, „Бъди благодарен!“, „Бъди оптимист!“, „Уважавай себе си!“, „Бъди силен!“, „Никога не губи надежда!“.

Благодарим на всички, които днес носеха розови дрехи и аксесоари, и така се включиха в световната инициатива за борба с тормоза!

Comments

comments