Пловдив и Хасково с нови областни управители

ministerski-sa

На заседание на Министерския съвет днес бе взето решение  Дани Каназирева да заеме поста областен управител на Пловдив и д-р Стефка Здравкова – на Хасково.

Дани Каназирева  наследява  избрания за кмет на Пловдив  Здравко Димитров.  Тя е лидер на „Съюз за Пловдив“, общински съветник три мандата, а на първия тур на местните избори за кмет остана трета, като партията ѝспечели 5 мандата в местния парламент. Политическата кариера на Каназирева започва в ГЕРБ. След като бе изключена от партията през 2010 година, тя създаде и оглави „Съюз за Пловдив“. Адвокат и доктор по конституционно право.Омъжена е, с едно дете.

Д-р Стефка Здравкова е новият областен управител на Хасково. Тя беше заместник-областен управител, а  до  днес изпълняваше временно длъжността и на областен управител, след като Станислав Дечев беше избран за кмет на Хасково. Д-р Стефка Здравкова е ветеринарен лекар.  Оглавявала е областната колегия на Българския ветеринарен съюз с частна ветеринарна практика. Била е два мандата съветник от ГЕРБ в Общинския съвет на Харманли.

Comments

comments