„Пирогов“: Получихме дарения от организации и хора, признателни сме

„Н.И. Пирогов“ ЕАД получи дарения от няколко различни организации и хора, които желаят да помогнат и да кажат „Благодаря!“, съобщиха от пресцентъра на болницата.

„Пирогов“ е получил предпазни шлемове, необходими на медиците, със средства, събрани от Съюза на зъболекарите и доброволци. Лекарства и други немедицински консумативи е предоставил лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. От „Теленор“ пък са предоставили средства за подпомагане изграждането на ново реанимационно звено, което да обслужва пациенти с коронавирус. „Гранд Хотел София“ е предоставил кетъринг за карантинираните медици, а Владимир Каролев е изпратил цветя за благодарност към тези лекари и сестри. Термометри за дистанционно отчитане и бактерицидни лампи са дарени от Столичната лекарска колегия на БЛС

 

„Днес е много специален ден за нас, защото няколко дарения дойдоха по почти едно и също време. Екипът ни е изключително признателен на всички дарители, които реагираха бързо и пожелаха да помогнат, според възможностите си“, посочи изпълнителеният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той отбеляза, че трудният момент ни обединява като общество, а това е показателно какви хора сме българите.

Comments

comments