Изпадането на ОФК „Пирин“ във Втора лига : Историята на един безконтролно съсипан отбор

550905_119185771586421_1127759_n

Пирин, а не Витоша (Бистрица), е директният изпадащ от Първа лига. Днес благоевградчани загубиха с 1:2 реванша от финалния плейоф за оставане в елита и след общ резултат 2:2, но с по-малко отбелязани голове на чужд терен, се озоваха във Втора лига.
Резултата откри Радко Мутафчийски в 60-ата минута, а след 180 секунди Григор Долапчиев удвои. Второто попадение обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като нападателят на Витоша бе в явна засада. Страничният съдия вдигна флагчето и състезателите на Пирин спряха да играят, но главният рефер Станислав Тодоров не се съобрази с решението на своя колега и сбърка, а неговата грешка прати орлетата във втория ешелон.
Те все пак върнаха един гол чрез Костадин Ничев, но като цяло играха по-слабо от своя съперник и в крайна сметка загубиха мача и мястото си в групата на майсторите.

Всичко това взриви търпението и нервите на феновете на Орлетата. Социалните мрежи буквално завряха, хората негодуват срещу съдията, който откровенно се превърна в дванайстия играч на „Витоша“. Загубата и изпадането на любимия отбор, обаче отключи и други критики- към ръководството и кмета на Благоевград, всички, които според агитката са отговорни за съдбата на отбора.

Някои от коментарите са крайни и продиктувани от силно разочарование. Други от подозрения, които се коментираха през последните месеци и в крайна сметка се оправдаха, според хората.

“ Камбитов каза Б група и ето резултата …. всички мачкат Религията ПИРИН вече толкова години ..плаче ми се …. а тази вечер ще си отварят шампанско, а ние, които милеем за Пирин ще плачем голяма болка в душите ни и сърцата !“
„Вън венковци , андоновци , кучки . Изгонихте хората от стадиона , развалихте футболния ни град . Дано тея пари дето изкарахте на гърба на цял един град ги дадете за лекарства . Пирин е вечен , феновете също !!!“
„Г-н Камбитов искаше Б група на ти Б група .Сега не потопи както потопиха Нефтохимик.“
Това са част от гневните коментари в мрежата.
Други, все пак остават оптимисти:
„Помнете че ние сме Пирин , Пирин го е имало преди Камбитов ще го има и след него! Главите горе, на орлетата не им отива, да свеждат главите!!!“

Много може да се напише и каже за случилото се, много може да се разсъждава и върху написаното от феновете. Истината е някъде там, измежду подозренията и обвиненията.

Ясно и неоспоримо е едно – „Пирин“ е религия в Благоевград, но в последните години около отбора се завъртяха доста спорни фигури, които, според мен, повлияха на стабилността му.
Неясни обстоятелства и хора без длъжности, се опитваха да „диктуват“ политиката на отбора и със сигурност, попречиха на развитието му.

Днес си говорим за футболисти, които се бориха, въпреки забавяне на заплати и премии. За един отбор съдран от кръвожадни амбиции.
Жалко е, че емблемата на спортен Благоевград, отново тръгна обратно… Жалко е, че в определени моменти назовавахме имената на „спасителите“ на „Пирин“, а днес същите имена се споменават като тези, които го доведоха до тук.
Някой казва, че положението бе хронология на една предизвестена смърт, но то е и историята на един безконтролно съсипан отбор, а виновните няма да понесат отговорност, те ще продължат да карат скъпите си коли, да живеят охолно / е, не както до сега, но все пак/, а Благоевград ще си спомня с умиление за добрите дни, на емблематичния „Пирин“.

Comments

comments