Петрич „затъна“ в сняг, хората недоволни: Фирмата отговорна за почистването трябва да бъде санкционирана

petrich


Наши читатели изпратиха снимки, които показват, че град Петрич буквално е „затънал“ в сняг, което затруднява свободното придвижване.

„Града ни е парализиран от 15 см. сняг! Какво ще се случи, ако навали повече, това е безобразие!“, пише Илиян Киров в сигнала до медията ни. Хората в града вече оживено коментират, а недоволството е насочено към фирмата спечелила поръчката за зимно почистване на Петрич.
„Кмета би трябвало да ги санкционира, тъй като очевадно не си вършат работата. Не може да усвояват парите на общината и в замяна да не вършат нищо!“, коментира още Киров.

Направихме проверка, която да покаже коя е фирмата и към която са насочени упреците на петричани. Установихме, че фирмите, които са спечелили поръчката за зимното поддържане са – „Растер юг” ООД за град Петрич и района на Огражден, „Живел Енерджи” ООД за Подгорски и Марикостински райони.

Припомняме, че обществената поръчка за зимно поддържане бе обявена за двугодишен експлоатационен период – 2018/2019 г. и 2019/2020 г. с прогнозна обща стойност 342 000 лв без ДДС.

На практика това означава,че отговорността пада върху „Растер юг“ ООД, която освен всичко друго ще има ангажимент да чисти и следващата година.

При създалата се ситуация обаче, хората искат кметът Бръчков, освен да ги санкционира, да възложи почистването догодина на друга фирма, ако спечелилата не може да се справи и „парализира“ града.
petrich3petrich2petrich1petrich 4

Comments

comments