Петричани карат ски по градските улици, а по пътищата в Подгорието няма и сантиметър сняг

Screenshot_20190106-134658_Facebook

Бялата покривка по улиците на Петрич, накара граждани да извадят ските.

През последните дни, съпътствани от снеговалежи, редица петричани изразиха своето недоволство, заради непочистените пътища в града. Вижте подробности ТУК.

Днес обаче, любителите на зимни спортове, намериха решение, как да се справят със снега. Вместо да газят в снежните преспи, те извадиха ските, превръщайки улиците на Петрич в ски писти.  Въпреки това, недоволството остава. Всички се питат, дали пътищата ще бъдат почистени от снегорини, на фирмата отговорник,  или трябва да изчакат снегът се стопи.

Screenshot_20190106-134253_Gallery

За разлика от градските бели писти на Петрич, по пътищата в Подгорието няма и сантиметър сняг.  Пътната настилка е добре обработена, като снегопочистващите машини, отговарящи за участъка, са в непрекъсната готовност.

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че обществената поръчка за зимно поддържане бе обявена за двугодишен експлоатационен период – 2018/2019 г. и 2019/2020 г. с прогнозна обща стойност 342 000 лв без ДДС, е спечелена от две фирми. За град Петрич  „Растер юг” ООД  има игражата да поддържа нормалното състояние на пътищата, а „Живел Енерджи” ООД за Подгорски и Марикостински райони.

 

Comments

comments