/СНИМКИ/ Петрич има ново спортно игрище, предложено от двама общински съветници и изпълнено от кмета

DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

С официална церемония бе открито новото спортно игрище в град Петрич. Теренът се намира до ДГ „Здравец“ и храм „Свети Николай“ и към днешна дата вече разполага с всичко необходимо за тренировъчен процес. Поставена е необходимата маркировка, съоръжения, ограждения и осветление.

Спортното игрище ще може да се използва от всички детски футболни формации, от децата в съседната ДГ „Здравец“, както и от учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, заради близостта на училището до обекта.

Припомняме, че предложението за изграждане на ново футболно игрище с изкуствена настилка в града, бе направено от местните съветници Йордан Каракашев и Велик Личков.

„Във връзка с предстоящото приемане на бюджета на общината за 2018г, от „ГЛАС НАРОДЕН“ предложихме в бюджета на Община Петрич за 2018г. да се заложат средства за изграждане на ново футболно игрище с изкуствена настилка, на терена до църквата „Св. Николай Чудотворец” и детска градина „Здравец”.

Кметът Димитър Бръчков има направено искане до Неврокопска митрополия за придобиване на собственост върху въпросния терен и се очаква отговорът на Църквата. Футболът е спорт, който се практикува от много деца, младежи, а и от голяма част от по-възрастните жители на общината. Всички знаем, че има недостиг на игрища за футбол на територията на гр. Петрич.

Според нас, мястото е чудесно за изграждане на едно игрище за футбол с изкуствена настилка. На него ще могат да се провеждат и тренировъчните занимания на възпитаниците на детските формации на ОФК „Беласица” Петрич. Този имот пустее вече години наред …дано сега има движение по въпроса!“, сподели през януари 2018 г., съветникът Йордан Каракашев.

Дни след внасянето на предложението, то бе гласувано на редовната ОбС-сесия в общината, където местните съветници дадоха зелена светлина на изграждането на футболното игрище на стойност 60 000 лв. Така през октомври 2018 г., Църквата предостави  на Община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж нужния имот.

Водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник Живко, който също подкрепи предложението на Общината теренът да се предостави за развитието на спорта.
Водосвет за здраве отслужи енорийският свещеник Живко, който също подкрепи предложението на Общината теренът да се предостави за развитието на спорта.

Comments

comments