Костадин Паскалев: Печелившият вариант за БСП на предстоящите местни избори е диалогът

Паскалев

Печелившият вариант за БСП на предстоящите местни избори е диалогът, търсенето на адекватни решения на базата на предложения, които БСП отправя към гражданите. „Ако диалогът не се проведе, ако не се изберат подходящи хора като кандидати за кметове и общински съветници, БСП ще бъде обречена на неуспех“. Това каза в предаването „12+4“ Костадин Паскалев, бивш вицепремиер и два пъти кмет на Благоевград.

Според него битката за кмет за София вече е започнала.

„Този процес е започнал. Има съответните номинации. Аз също имам номинации в някои от столичните структури на БСП. Очаквам интересен диалог да се проведе по отношение на кандидатурите. Кандидатът за кмет на БСП ще стане известен на 1 септември“.

В БСП е разработена платформа, в изготвянето на която са участвали Костадин Паскалев, Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и някои действащи кметове на БСП.

„Целта ѝ е да се опишат основните проблеми пред кметските власти и да се очертаят левите решения или по-скоро тяхната рамка и отделно да се опишат онези проблеми пред местните власти, които не могат да бъдат решени без държавата, т.е. без парламента и правителството“, поясни Костадин Паскалев и уточни, че тя вече е внесена в Националния съвет и е разпратена  до всички негови членове.

Паскалев коментира и дали ще се включи в кметската надпревара на есен:

„Мен по-скоро ме интересува правенето на политика с формулирането на ясни принципи и подходи за решаването на проблемите, отколкото самото администриране“.

Социалистът изрази и мнение относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор:

„Първо трябва да кажа, че съм некомпетентен в тази сфера и единственото нещо, което мога да коментирам, са чисто човешките ми възприятия. Мога да кажа съвсем ясно, че съм притеснен от това, което виждам от гледна точка на следното: Много категоричните изказвания в посока на практически осъдителни изкази, за мен, са притеснителни. В крайна сметка прокуратурата е тази, която повдига обвинения, а съдът е този, който решава дали един човек е виновен или невинен. В този смисъл ми звучаха малко крайни изказванията на господин Гешев“./БНР

 

Comments

comments