Пътници и екипаж под карантина на летище „Гетуик“

71776B68-B417-4BF1-A0A4-617ABA499504

Пътници и екипаж останаха под карантина на лондонското летище Гетуик след като се разболяха по време на полет, предава CNN. Самолетът на Virgin Atlantic от Барбадос до лондонското летище Гетуик бе посрещнат от властите при кацането си в британската столица, след като пътниците и екипажът съобщиха, че са се почувствали зле по време на полета.

Екипи за спешна помощ поели екипажа и пасажерите на самолета при кацането му след 8-часово пътуване от Бриджтаун. Като предпазна мярка, самолетът бил поставен под карантина и всички на борда са били отведени в специална приемна зона, за да бъдат прегледани, добавиха от полицията. Тези, които са се чувствали зле, всъщност са били на круизен кораб MSC Preziosa преди това. Заразата не е станала в самия самолет на още на кораба, уточнява един от пътниците.

От Virgin Atlantic потвърдиха, че „голям брой клиенти на борда на чартърния полет от Барбадос до Гетуик, Лондон са се почувствали зле и са кашляли“. Представител на компанията заяви, че се работи в тясно сътрудничество с летищните и медицинските служители и ще бъде проведено „пълно разследване“ след инцидента.

„Всички пътници са продължили след прегледа пътуванията си“, завършва изявлението на полицията.

 

Comments

comments