Пътната полиция започва акция „Зима“

Пътната полиция започва акция „Зима“. От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да са със зимни гуми. От Съюза на българските автомобилисти дават възможност всеки желаещ да провери автомобила си безплатно в сервизите на Съюза до края на седмицата .

Акция „Зима“ е разделена на три части. Първата седмица е насочена към водачите на пътни превозни средства, втората – към безопасността на пешеходците а третата – към поведението на водачите и състоянието на моторните превозни средства (МПС).

Комисар Калоян Драганов от отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ допълни:

„Протекторът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм, от 15 ноември вече трябва да са с гуми, съобразени със зимни условия, до 1 март. Спиране от движение се прилага към всички МПС, които не отговарят на условията“.

Три пъти по-голяма е вероятността за водачите да попаднат в ПТП при дъждовно време и мокра пътна настилка, обясни Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението“ по пътищата.

„Отправяме апел към всичките водачи да избират правилно скоростта на движение, да съблюдават необходимата дистанция, за да могат да реагират“.

Comments

comments