Партии няма да плащат за изборите на сайта „Пик“

zx860y484_3944515

След обществения и медиен отпор на публикации на сайта ПИК партиите масово започнаха да дават заявка, че ще го изключат от плановете си за предизборната кампания, съобщава сайтът „Клуб Z“ след запитвания към политическите партии.

Поводът е публикувани в ПИК лични снимки на приятелката на кандидата на „Демократична България“ за кмет на София Борислав Игнатов.

В отговор премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че партията се е отказала от ПИК като възможна платформа за предизборни изяви.

В съобщение до медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова още преди няколко дни заяви, че от половин година е разпоредила представители на ПИК да не бъдат допускани на „Позитано“ 20. Пресаташето на партията Жанет Пашалиева коментира, че БСП няма да използва сайта ПИК като платформа за предизборната кампания.

В отговор на питането на „Клуб Z“ ДПС обявиха, че все още не са дискутирали въпросите за медийните партньорства за вота.

Вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов също е дал заявка, че партията му няма да ползва услугите на агенцията. От НФСБ обявиха, че не могат да кажат, а от „Атака“ не отговориха. От „Воля“ казаха, че не ползват сайта като платформа.

Кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и Борис Бонев също обявиха, че няма да работят със сайта.

 

Comments

comments