Папата Франциск: Рождество Христово е любов и състрадание!

aae583ddba7af1762bb8531cea8c54ce

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск призова в своята литургия за Бъдни вечер хората да се фокусират върху посланието на празника Рождество Христово, което е послание за любов, за скромност и за милосърдие, предадоха световните агенции и електронното издание на „Кориере дела сера“.

В своята проповед към събралите се в базиликата Свети Петър във Ватикана, папата посочи, че животът се подхранва не от предметите, които човек притежава,  а от любовта, не от ненаситността, а от милосърдието, не от изобилието, с което да се парадира, а от простота и скромността, която да се брани.

Трябва да прекрачим отвъд върха на егоизма, не трябва да се плъзгаме в урвите на светското и на консуматорското„, призова още Франциск. „Нека се запитаме: Имам ли действително нужда от много неща, от сложни рецепти за живот? Ще успея ли да изкарам без толкова излишни предмети, за да водя един обикновен живот? Нека се запитаме: На Коледа ще споделя ли моя хляб с онзи, който е лишен от него?“, допълни папата.

По-късно днес папа Франциск ще отправи рождественото послание „Към Града и Света“ пред събралите се на площад “Свети Петър“ във Ватикана.

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Comments

comments