Отвориха телефонна линия за жертвите на домашно насилие

Дистанционните консултации се провеждат от специалисти от „Приемна за жертви на домашно насилие“ към „Пирогов“

От 30 март „Приемната за жертви на домашно насилие“ в УМБАЛСМ „Пирогов“ предоставя консултации дистанционно на „Психологична денонощна линия за обслужване при кризи“ – 0700 40 150.

В тези трудни времена на социална изолация, тревога, страх и несигурност хората се сблъскват в по-голяма степен с тези негативни емоционални състояния и трудно откриват пътя за справяне с тях. В резултат избират дисфункционални поведенчески модели, които рефектират върху най-близките в дома. Нарастват напрежението и насилието в домовете. Статистиката показва завишаване на броя на жертвите на домашно насилие.

Настоящата телефонна линия е дистанционна форма на помощ, предоставяна от „Приемна за жертви на домашно насилие“ в рамките на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. С оглед повишаване на сигурността на здравето на хората и това на специалистите се въвежда тази форма на подпомагане.

Ако сте жертва на домашно насилие, потърсете „Психологичната телефонна линия за обслужване при кризи“:

– Ще Ви изслушат и заедно ще направите оценка на ситуацията –консултантите ползват специализирана методика за оценка на риска в ситуация на насилие;

– Ще ви съдействат да получите помощ от органите на реда – приемната работи в сътрудничество с органите на реда;

– Ще получите консултация и помощ за съставяне на план за Вашата безопастност – приемната разполога с информация и насочва към услуги, предоставящи безопастност;

– Ще подпомогнат процеса по защита на Вашите права – консултантите ще Ви помогнат в попълването и подаване на документи за защита по ЗЗДН;

– Ще ви партнират в справянето с негативни преживявания и предложат ефективни поведенчески модели за преструктуриране на ежедневието по ефективен начин – това са поредица от консултации,  в които консултантите ще Ви партнират за справяне с негативните емоции и изработване на ефективни стратегии за справяне за подобряване качеството на Вашия живот!

Сега трябва да преосмислим начина си на живот така, че да се подобри „качеството, съобразено с изискванията на здравословния природен начин на живеене“ и да се ограничи темпа на технолигичен стандарт, който уврежда природата.

Основният извод, е че има добър шанс за човечеството да преодолее това изпитание и да подобри по разумен  начин своя стил на живот!

ОБАДЕТЕ СЕ !

 

Comments

comments