/18+/Отровени бяха новородени кученца, а извършителят сам се похвали. Има ли Зоополиция у нас?

61953165_2206467012800976_5238959566737113088_n

 

 

 

Публикация в социалната мрежа разбуни духовете сред обществото.

Мъж от Сливница, публикува снимка на отровени кучета в социалната мрежа. От публикацията става ясно, че въпросният е отровил кучетата и дори сам се хвали със зверското деяние, което е извършил. На снимката се вижда, че сред отровените кученца има и новородени такива.

В момента граждани от неправителствени организации за защита на животните събират подписка за наказание на извършителя на нехуманното деяние. Подаден е сигнал до прокуратурата за разследване на случая, както и уведомление до кмета на Сливница. Гражданите пледират Красимир Маринов да понесе наказателна отговорност за извършеното престъпление по смисъла на закона за „Защита на животните“. /Видно от профила във „Фейсбук“ разбираме името на въпросния мъж./

Предаването „Господари на ефира“ стартира подписка за създаването на Зоополиция в България. В нея подписи бяха положили на 1 000 000 българи. През 2015 г. със заповед на тогавашния Министър на вътрешните работи – Румяна Бъчварова бе създадено звено към МВР – Зоополиция. На хартия звеното бе създадено успешно, но следва да си зададем въпроса – Функционира ли то по предназначение ?

Въпросът е до колко е ефективно и изобщо има ли Зоополиция у нас ?

 

 

 

 

Comments

comments