Отново опашки на Кулата за влизане в Гърция

Дневник

Колоната от автомобили за влизане в Гърция на ГКПП-Кулата за влизане в Гърция е около километър, километър и половина към 12 часа на обед, съобщиха от „Гранична полиция“. Сутринта тя е била около два километра, съобщи  „Дневник“.

 

Опашки има както от леки автомобили, така и от камиони, уточни говорителят на „Гранична полиция“ Лора Любенова. Тя поясни, че както и досега проблемът идва от многото преминаващи сръбски граждани. Тъй като те идват от страна извън ЕС, гръцките гранични власти им правят пълна проверка, като включително ръчно в информационната система на граничния пункт се вкарват данните на всички пътници.

 

Освен това се правят и тестове за коронавирус. Остава и проблемът с по-малкото гранични служители от гръцка страна. Лора Любенова каза, че на другите пунктове с Гърция трафикът също е натоварен, но опашки няма.

 

Изискването за влизащите в Гърция българи и граждани на ЕС да подлежат на карантина отпадна на 15 юни и трафикът към страната се засили драстично. Опашки от автомобили имаше и миналия петък.

Comments

comments