Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия български боксьор

boxing-gloves-390432_960_720

Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия в Албания български боксьор, съобщи БНТ, като цитира министъра на спорта Красен Кралев. Той уточни, че се работи по различни версии за трагичния инцидент, сред които, че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено и медицинско лице.

Спортният министър е категоричен, че става дума за криминално престъпление и това е прецедент в българския бокс. Тепърва разследването ще установява как починалият български боксьор Борис Станчов е играл с лиценза на името на братовчед си Исус Величков, кой се е явил на медицинските изследвания и дали те не са изцяло фалшифицирани от медицинско лице.

Според боксовия треньор Палми Ранчев в бокса в България няма писмени договори за мачовете и всичко се прави на черно. Затова често се случва на ринга да излизат неподготвени състезатели, на които им се плаща да се боксират с много по-силни противници. Така българските боксьори поправят баланса на чуждите, защото почти винаги са губещите.

От треньорите вече не се изисква да имат завършена школа, а просто да са бивши боксьори. Спортният министър настоя треньорът и мениджър на починалия Борис Станчев да бъде подведен под наказателна отговорност.

От Боксовия съюз отново заявиха, че не са знаели за подменената самоличност.

Comments

comments