Отложиха дело за клевета срещу кмета на село Дъбрава – Росен Георгиев. Тъжителят не се яви заради мероприятие в София

Росен Георгиев
Росен Георгиев

Отложиха делото за клевета срещу кмета на село Дъбрава – Росен Георгиев

Днес в Районен съд – Благоевград, на първо заседание се разгледа дело за клевета срещу Росен Георгиев – кмет на село Дъбрава. Частният тъжител по делото – Иван Василев – Председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ не се яви в съдебна зала, поради професионален ангажимент. Той е заявил участие в дискусия по основни проблеми, свързани с  африканската чума по свинете като председател на УС на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“. На 17 септември Василев е представил копие от покана за среща от Националното сдружение на Ловно-рибарско дружество, която е била насрочена за 18.09.2019 г. от 11:00 часа в София и съвпада с датата на съдебното заседание. Според адвоката на Росен Георгиев, в поканата за дискусията липсва адресат, което поставя под съмнение дали поканата действително е адресирана персонално до Иван Василев.

Адвокатът помоли да бъде оставена без уважение молбата за отлагане на делото на тъжителя, тъй като не става ясно дали срещата е действителна, както и дали присъствието на тъжителя е задължително, което би оправдало неговото отсъствие от съдебното заседание. Според адвоката на Росен Георгиев молбата на тъжителя за отлагане на делото е неоснователна, тъй като няма достатъчно доказателства, че неговото присъствие е задължително на срещата в София, което е и предпоставка за неговото отсъствие от съдебното заседание.

Съдия Калина Иванова счете, че са налице пречки за разглеждане на делото на днешното съдебно заседание, заради отсъствието на тъжителя Иван Василев и представеното от него заявление, че се намира на среща, по покана от Националното Ловно-рибарско сдружение в качеството си на Председател на УС на Ловно-рибарско сдружение „Сокол 1911“.

Районният съдия отложи делото за ноември месец, като на следващото съдебно заседание Иван Василев следва да представи доказателства, че е присъствал на срещата в София.

Припомняме, че председателят на УС на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ – Иван Василев заведе дело за клевета срещу кмета на село Дъбрава – Росен Георгиев. Поводът за иска е публикуван пост с коментар в социалната мрежа на 13.10.2018г. от Росен Георгиев в качеството си на кмет на село Дъбрава.

post

Заради думата „престъпно“ в публикуван коментар от Росен Георгиев в социалната мрежа, Иван Василев се е почувствал обиден и наклеветен и именно поради тази причина завежда дело за клевета срещу кмета на село Дъбрава.

На днешното съдебно заседание присъстваха свидетели за разпит, но поради неявяването на тъжителя, те не бяха разпитани.

Делото бе насрочено за 6.11.2019г.

Comments

comments