Отлагат гласуването на трите министерски оставки

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Неподписан указ на президента спира избора на новите министри

Нито оставките на тримата министри, нито изборът на техните наследници ще бъдат гласувани днес в парламента. Причината е, че главният секретар на МВР Младен Маринов е назначен от президента с указ, а все още не е издаден указ за освобождаването му.

В началото на днешното заседание на парламента председателят Цвета Караянчева обясни, че няма да има никакво гласуване нито на оставки, нито на нови назначения, освен ако в рамките на деня този указ не постъпи в Народното събрание.  

Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

Главният секретар на МВР Младен Маринов е предложен за министър на вътрешните работи. Сегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е номинацията за министър на транспорта. А в регионалното министерство на мястото на Николай Нанков е предложена Петя Аврамова – депутат от ГЕРБ, член на регионалната комисия в парламента.

източник:/nova.bg/

Comments

comments