ОТЧЕТЪТ НА БЮДЖЕТА ЗА 2017 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ РАЗГЛЕДАН НА ПЕТЪЧНАТА РЕДОВНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД

cc7fddf6d4800ee70f1e75dc6523c059

Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград ще започне с разглеждане и приемане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2017 година.

Местните парламентаристи ще се произнесат и по внесеното предложение относнопоемане на краткосрочен дълг в полза на местната общност от Община Благоевград за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз. Става въпрос за взимане на кредит за 1 година, за покриване на междинните разходите по започнати проекти по оперативни програми, до получаване на средствата от крайните плащания.

Съветниците ще постановят решение относно изменение и допълнение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на община Благоевград. Предложението е за допълване на разпоредбата на чл. 19а, ал. 17, т. 1, като добавя нова подточка с  текст „Паркинг на ул. „Свобода Бъчварова“ № 4, между О.Т. 128, О.Т. 129 и О.Т. 131, състоящ се от 7 броя паркоместа“.

Очаква се съветниците да одобрят предложение относно предоставяне на права на Кмета на Община Благоевград да издаде нов Запис на заповед за авансово плащане за изпълнението на проект снаименование:„Изграждане на социални жилища в IV – ти микрорайон“, по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ”Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”, Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура”, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“

На петъчното заседание ще се разгледа и подновяване срока на договора за възлагане на управлението на едно от общинските дружества, а именно  „Специализирана болница за активно лечение на пневмо- фтизиатрични заболявания- Благоевград” ЕООД и сключване на договор за възлагане управлението на „Благоевград фест” ЕООД- Благоевград.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани  от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес, 25.06.2018г., и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград в състав: Радослав Тасков,  Злата Ризова и Илиан Георгиев.

Редовното заседание на Общински съвет – Благоевград  ще се проведе на

29 юни  2018 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments