Осъдиха мъж на 4 години затвор за трафик на хора. Осъденият е склонявал жена да проституира в Страсбург

php7y3dn6_800x_

След като в края на м. май 2015г. Д.Н. се преместила да живее в дома на подсъдимия М. Илиев, в с. Чепинци, обл. София, той успял да я мотивира да предприемат пътуване до Франция, като я убеждавал, че там ще бъдат на почивка. Действителната цел на М. Илиев била Д.Н. да бъде използвана от него за развратни действия – проституция на територията на Република Франция, независимо от съгласието й.

За времето от 03.06.2015г. до 04.06.2015г. М. Илиев организирал и обезпечил транспортирането на Д.Н. от гр. София до гр. Страсбург, Р. Франция, като я превел през границата на страната, през неустановен ГКПП. Ден след пристигането им в гр. Страсбург /05.06.2015г./, подсъдимият заявил на пострадалата, че трябва да проституира, на което същата отказала и поискала да се върне обратно в България. Недоволен от отговора на Д.Н., подсъдимият й нанесъл побой и започнал да я използва против волята й за развратни действия.

На 04.07.2015г. докато проституирала, Д. Н. се качила в автомобила на чужд гражданин, на когото разказала за случващото се с нея и го помолила да й даде телефон, за да се обади на родителите си, които на следващия ден пристигнали в гр. Страсбург и на 06.07.2015г. се върнали заедно с нея в България.

За случая пострадалата и родителите й подали заявление до органите на 02 РУ – СДВР и било образувано наказателно производство под ръководството и надзора на СРП. Разследването е приключило, като е внесен обвинителен акт срещу М. Илиев за извършените от него престъпления по чл. 159б, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 159а, ал. 2, т. 2, пр. 2, вр. чл. 1 от НК и по чл. 159в, пр. 1 от НК. До момента на приключване на досъдебното производство Илиев е неосъждан.

С присъда на Софийски районен съд подсъдимият  М. Илиев е признат за виновен по повдигнатите му обвинения и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ общо за срок от четири години при първоначален общ режим.

 

Comments

comments