ОСТРОВЪТ НА ВЕЧНАТА ПРОЛЕТ МАДЕЙРА ПОЛУЧИ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ “ОСКАР” ЗА 2019 ГОДИНА

Madeyra-sk-1200x628-resize-quadrant(C)

Остров Мадейра беше отличен на World Travel Awards, наричани туристическите “Оскари”, с голямата награда за 2019 година.Да ви разкажа малко за Острова на вечната пролет…Мадейра е автономна област на Португалия; архипелаг, състоящ се от 4 острова в северозападната част на атлантическото крайбрежие на Африка. Той е известен с едноименното си вино и с топлия си субтропичен климат. Главният остров Мадейра е вулканичен, с високи скали, с каменисти плажове и със селища, “накацали” по делтата на река Fajã.

Madeyra sk 1

Столицата Фуншал има няколко ботанически градини и е известен със своето пристанище, както и с впечатляващите новогодишни фойерверки, записани в рекордите на Гинес.

Тук навремето са идвали за здравословно възстановяване кралски особи, между които най-известната е австро-унгарската императрица Сиси.

Площта му е 801 кв.км, а населението му е около 300 000 души.

На остров Мадейра е роден световноизвестният футболист Кристиано Роналдо. Тук все още си живее майка му, а една от сестрите му държи бутика CR7. Името на култовия футболист носи международното летище на Мадейра.

Наскоро в Мадейра отвори врати супер-модерен хотел Pestana CR7, на който съсобственик е Роналдо. От хотел #PestanaGrand по лъкатушеща пътека покрай океана се стига до рибарското селище Camaraderie de Lobos, където е живял Уинстън Чърчил след последния си мандат като министър-председател на Великобритания.

Темповете на строителство са заплашителни. Близо до центъра на столицата Фуншал се изгражда огромен хотел Savoy Palace, който навярно ще има 1000 стаи. И без друго, всичко около плажната ивица е претъпкано. Така че, бетонирането на морските курорти явно не е само български проблем.

Източник:5GmediA

 

 

Comments

comments