Оставиха за постоянно в ареста подпалвача на Купола в Благоевград

 

Районен съд-Благоевград остави за постоянно в ареста 43-годишния Орлин Соколов от Дупница, обвинен за палежа на сградата на Купола в центъра на Благоевград.

За вземането на най.тежката мярка съдът се аргументира, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Той бе задържан за палежа на Купола, който горя на 5 септември. В нощта срещу неделя Орлин Соколов е бил клиент в едно от нощните заведения в купола. Скарал се с охраната и е бил изведен навън. По-късно се върнал с бутилка със запалителна течност, която излял върху електрическото табло на сградата.

Според защитниците му обаче няма категорични доказателства, че той е извършител на деянието. Разпитаните свидетели не го разпознали, а на записите от видеокамерите не се виждало ясно кой е виновник за големия пожар.

Орлин Соколов е задържан на ГКПП-Калотина, минути преди да пресече границата. Според адвокат Албина Анева обаче той не е искал да се укрие, а е пътувал на гости на свой приятел в сръбския град Димитровград.

Задържаният мъж не е криминално проявен. Той е син на бивш председател на Районен съд-Дупница.

 

 

 

 

Comments

comments