Проект ,,Остани чист“ на ,,Вътрешна сигурност“ МВР

120256_660_370

 Целта е  да се повишат информираността и доверието на гражданите в дейността на полицията и държавната администрация

„Противодействието на корупцията изисква системен подход. Освен разследвания са необходими и мерки по превенция. И този проект е част именно от превенцията. Без активната позиция на всеки един от нас трудно бихме се справили с корупцията. Посланието към гражданите е да не се поддават на корупционен натиск и с поведението си да не стимулират такива прояви“, категоричен бе директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ старши комисар Румен Ганев.
На ГКПП-Калотина, където се проведе поредната инициатива по проекта, присъстваха партньори от сектор „Вътрешен контрол“ на Министерството на вътрешните работи на Сърбия и г-жа Анета Мадест, втори секретар в посолството на Федерална република Германия у нас.
Водачите на автомобили и техните спътници получиха  информационни материали, изготвени по проекта.
Дейностите по проекта „Остани чист, кажи НЕ на корупцията“, изпълняван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, целят да повишат  информираността и доверието на гражданите в дейността на полицията и държавната администрация.
Кампанията стартира през юни на ГКПП Дуранкулак-Вама Веке. Предстоят инициативи и на други гранични пунктове.

Проектът се реализира в партньорство с Главна дирекция „Антикорупция“-Румъния, Национален антикорупционен център-Молдова, сектор „Вътрешен контрол“ при Министерството на вътрешните работи на Сърбия, сектор „Професионална работа, превенция и почтеност“ на Министерството на вътрешните работи на Северна Македония, Областните администрации в Република България, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Югозападният университет „Неофит Рилски“ –Благоевград, Академията на МВР, Синдикални федерации на служителите от МВР, Асоциацията на криминолозите в България и други неправителствени организации.
 

Comments

comments