Оспорват избора на общински съветници в няколко общини от Благоевградска област

f8b398a171cf3aacbe24803795bb083d

В Административен съд – Благоевград са постъпили няколко жалби за оспорване на избора за общински съветници в общини от Благоевградска област, както и изборът за кмет на кметство

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба срещу решение № 113-МИ на Общинска избирателна комисия – Струмяни от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Струмяни от произведените на 27 октомври местни избори.

Изборът на общински съветници е оспорен от Добрин Йовев, кандидат за общински съветник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“. Жалбоподателят твърди, че решението на ОИК е прието от незаконен състав, обжалваното решение е опорочено и от пропуски при отчитане валидността на вота в бюлетините.

Изборът на общински съветници е оспорван и в други общини от Благоевградска област, както и изборът на кмет на кметство.

Две партии оспорват пред Административен съд – Благоевград състава на новия Общински съвет – Петрич

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба от Янко Стоянов, кандидат за общински съветник от ПП ГЕБР в община Петрич. Жалбата е против решение №177-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Петрич, с което са обявени за избрани общинските съветници от ПП ГЕРБ в община Петрич.

Жалба чрез ОИК Петрич в Административен съд – Благоевград постъпи и от Любомир Георгиев, кандидат за общински съветник от Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/“. Жалбоподателят иска частична отмяна на решение №177-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Петрич за обявяване на избрани за общински съветници в община Петрич. Георгиев твърди, че неправилно са отчетени преференциите за кандидатите от листата на Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/“.

Изборът на кмет на кметство Кулата, община Петрич е оспорен пред Административен съд – Благоевград

Административен съд – Благоевград образува дело против решение на ОИК Петрич. Делото е по жалба на Стамен Костадинв Панчев, кандидат за кмет на кметство село Кулата, община Петрич от ПП ГЕРБ. Панчев оспорва решение № 183-МИ/28.10.2019 г. на ОИК Петрич за обявяване на избран за кмет на кметство Кулата Димитър Дамянов.

Жалбоподателят иска отмяна на решението на ОИК Петрич за определяне на резултатите от изборите за кмет на село Кулата, община Петрич с доводи за неправилно отчитане на бюлетините.

Оспориха в Административен съд – Благоевград избора на кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово

Административен съд – Благоевград образува дело против решение на ОИК Хаджидимово.

Делото е по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово. Зайков оспорва решение №96-МИ от 29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 08.11.2019 г. от 11.00 часа.

Четири партии и коалиции оспорват пред Административен съд – Благоевград решението на ОИК Хаджидимово за избор на ОбС Хаджидимово

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС. Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Хаджидимово.

ДПС оспорва решението на ОИК- Разлог за избор на съветници. Жалба срещу решението е депозирана в края на работния ден вчера от водачът на листата Марин Христов.

Чрез жалбата се оспорват големият брой недействителни бюлетини в трите секции в Баня, което е повлияло върху изборния резултат на партията и респективно разпределението на квотите за местния парламент.

Жалбата е до Административен съд- Благоевград, който в законоустановения срок трябва да се произнесе относно основателността на жалбата и законосъобразността на решението

Comments

comments