Основният спонсор на Цветан Цветанов го напусна

Бизнесменът Павел Вълнев обяви, че напуска „Републиканци за България“

Бизнесменът Павел Вълнев, който е основният финансов спонсор на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, обяви, че се разделя с нея. Във фейсбук профила си той съобщи, че скоро ще запознае българското общество с идеята си за нов голям граждански проект.

„Искам да ви уведомя, че излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии“, пише бизнесменът.

Към момента не е ясна причината, поради която Вълнев напуска партията на Цветан Цветанов. Преди миналите парламентарните избори на 4 април стана ясно, че бизнесменът е дарил 1 милион долара на „Републиканци за България“. „Пари, които са необходими, за да стигнеш до избирателите“, коментира лаконично Цветанов пред Би Ти Ви тогава. На последните избори партията получи 1,31% от гласовете на избирателите, което значи, че има право на държавна субсидия.

Източник: Сега

Comments

comments