/ВИДЕО/ Опасно! Шофьор на автобус по линия №3 мина през жп прелеза на гарата при спуснати бариери, минути преди да мине влакът София – Петрич!

Градски автобус, движещ се по линия №3 в посока село Покровник, мина през жп прелеза на бул. „Васил Левски“ при спуснати бариери. Видео от грубото нарушение на пътя, което застрашава безопасността и живота на пътниците в автобуса, засне нашата камера.

Ситуацията се разигра днес в 14:18 часа, три минути, преди влакът София – Петрич да мине по релсите на въпросното място в близост до автогарата в Благоевград. Автобусът наближи прелеза, докато бариерите се спускаха при активен светлинен сигнал и паднаха пред очите на шофьора.

Свързахме се с директора на превозваческата фирма „Пътнически превози“ – ЕООД – Благоевград Петър Демерджиев. Той научи за опасното преминаване по прелеза от нас и притеснен обеща да разпореди спешна проверка. Минути по-късно му изпратихме и видео от нарушението, а след като се запозна с него, г-н Демерджиев сподели, че ще прецени какво точно да бъде наказанието за шофьора, тъй като, по думите му, такова неминуемо ще има.

Очаквайте продължение по случая!

Comments

comments