Окръжен съд-Благоевград на първо място по прозрачност в страната

91fe1c952d80ea0bdc7d6a5934634c88

Окръжният съд в Благоевград на първо място по прозрачност в страната в класация на Асоциация „Прозрачност без граници“

Окръжният съд в Благоевград е на челна позиция в класацията „Карта на прозрачността на съдилищата в Република България“ на Асоциация „Прозрачност без граници“. Оценката е поставена след задълбочено изследване на сайтовете на всички 176 съдилища в страната. По време на наблюдението на работата на онлайн платформите, съдилищата не са били информирани за проучването с цел поставянето на реална оценка.

Изследването за прозрачност е първата по рода си оценка на сайтовете на българските съдилища за тяхното съответствие с водещи международни стандарти и добри практики в осигуряването на публичност, прозрачност и полезност за потребителите чрез интернет.

Картата представя както количествени данни от сравнително изследване на структурата, визията и функционалностите на интернет страниците, така и качествени параметри относно публикуваната информация.

Класацията „Карта на прозрачността на съдилищата в Република България“ дава много добра оценка и на Районен съд – Благоевград. Той заема шесто място в общата класация и второ сред всички районни съдилища в страната.

След първенеца-ОС – Благоевград се нареждат: РС – Бургас/на второ място/; АпС – Бургас/на трето място/; ОС – Варна/на четвърто място/; Административен съд – Ямбол/на пето място/.

 

Comments

comments