Окончателно: Сроковете за подмяна на касовите апарати няма да бъдат удължавани

df8503b8245e700a81a4442ec236ac23

Сроковете за подмяна на касовите апарати няма да бъдат удължавани. Отсрочка обаче ще получат търговците, които използват софтуер за управление на продажбите – те трябва да инсталират въпросния софтуер до края на септември. Това беше договорено на среща при премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов с ръководството на Българската стопанска камара.

Сроковете остават, както са определени в наредбата за регистрирани по ДДС търговци, до 30 март, за нерегистрираните – до 30 юни. До края на септември остава само периодът за смяната на софтуера за управление на продажбите. Ново удължаване на срока обаче няма да има, категоричен беше финансовият министър Владислав Горанов. „Не бива обаче тези 7 месеца да бъдат пропилени в очакване, че ще има нови седем месеца. Има някои теми, които вероятно могат да бъдат изменени и трябва да бъдат изменени в наредбата, така че тя да стане по-работеща, но препоръчвам на всички IT специалисти и разработчици, ако искат да останат на пазара на предлаган такъв тип софтуер, да използват това време за писане, а не за опозиция„.

От своя страна председателят на Стопанската камара Радосвет Радев посочи: „Това, което е особено удовлетворително от днешната среща, че голяма част от притесненията на около 60 браншови организации, членуващи в Камарата, бяха чути„.

Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса, за да обсъдят проблемите с приложението на наредбата за регистрация на касовите апарати в Националната приходна агенция.

Срещата се състоя по настояване на браншовите организации на Българската стопанска камара, представени от председателя на камарата Радосвет Радев, финансовия директор Станислав Попдончев и адвокат Валентин Савов./БНР/

Comments

comments