ОИСР ще представи резултатите от извършения преглед на управление на държавните предприятия в България

ОИСР

Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група за държавно участие и приватизационни практики на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) ще представят на 16 януари, четвъртък, своите заключения и препоръки в доклада за направения преглед на България по проекта „Модернизиране на рамката за управление на държавните предприятия в съответствие с добрите международни практики“. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Проектът беше стартиран през август 2018 г. от Министерството на финансите и Министерството на икономиката, като част от ангажиментите, които България пое във връзка с намеренията  на страната ни да се присъедини към ERM II и Банковия съюз.

В събитието по представянето на оценките на рамката за корпоративно управление на държавните предприятия ще участват заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на всички министерства и на Националното сдружение на общините в Република България. Също така, изпълнителният директор на Агенцията за публичните предприятия и контрол Петя Александрова ще представи новите функции на Агенцията като координационно звено в областта на публичните предприятия и бъдещото й взаимодействие с министерствата в тази област.

Comments

comments