ОД на МВР-Благоевград: Съобразете се със специалната организация на движението за състезанията от Световната купа по ски в Банско

1543917310-FIS.WC

От Областната дирекция на МВР-Благоевград увериха, че са  предприети всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на кръг от Световната купа по ски за мъже в Банско и съпътстващите ги мероприятия.

От утре до 24 февруари  Банско е  домакин на кръг от Световната купа по ски. Мъжете ще карат алпийска комбинация, Супер Г и гигантски слалом. Това ще бъде 6-ата Световна купа по ски на „Бъндеришка поляна“ и общо 8-ата след двете поредни по сноуборд през 2017-а и 2018-а. На писта „Марк Жирардели“ ще се проведат бързите дисциплини – Супер Г и гигантски слалом, а на „Алберто Томба“ ще е слаломът, който е част от алпийската комбинация. Предстоящата кампания ще е 3-тото идване на мъжете в Банско след 2011-а и 2012-а. Очакваният брой участници в 3-те дни е 350 души, като от тях 150 са състезателите, а 200 са помощният персонал.

Осигурена е охраната на спортните съоръжения, маршрутите за придвижване, местата за настаняване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите.

Създадена е и необходимата организация за безопасността на движението на територията на Районно управление -Банско.

За времето от 8:00 часа до 17:00 часа на 21,22,23 и 24 февруари 2019 година е въведена временна организация на движението на МПС и граждани от местността „Мотиката“ до „Бъндеришка поляна“ и „Шилигарника“. В района на мероприятието граждани ще бъдат допускани с карта за ски влека, която е валидна за деня и с акредитации, получени от организаторите.

От Областната дирекция на МВР-Благоевград призовават всички да се  съобразяват със създадената организация и да спазват разпорежданията на органите на властта.

Comments

comments