Очевидци опровергават защитата: Кристиан не помогна на М. Цветков

Свидетелски показания по делото за катастрофата с Милен Цветков опровергават тезата на защитата, че подсъдимият Кристиан Николов е оказал първа помощ на журналиста веднага след инцидента. Четирима от очевидците твърдят пред съда, че спътниците на младежа – неговата приятелка Симона Цанкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, също не са помогнали, предаде БГНЕС.

Сред първите разпитани днес беше жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката катастрофа миналия Великден. Тя е чакала с автомобила си на червен светофар, когато чува силен удар и вижда две коли – едната останала в центъра на кръстовището, а другата продължила до мантинелата в близост до метростанцията. По нейни думи Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си жената.

Според нейните показания и тези на съпруга ѝ Цветков е излязъл сам от автомобила си, а хората, които са се намирали в близост, са отишли да му помогнат. След това е бил поставен да седне на светофара, докато изчака линейката. Семейството останало около 5 минути на мястото на катастрофата, след което си тръгнало. Показания даде и служител в близкия мола, който оказал първа помощ на Цветков.

В началото на седмицата, когато делото за смъртта на журналиста започна по същество, точно обратното свидетелства младата Цанкова, която живее на семейни начала с Кристиан. Тогава тя заяви, че годеникът ѝ е правил изкуствено дишане и си свалил обувката, за да я сложи под главата на пострадалия.

Comments

comments