Обвиняеми за хулигански действия и побой над семейство на публично място в гр. Петрич са предадени на съд

thumb_770x0_НПК 3_94

Районна прокуратура – Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.К. и С.Я. за хулигански действия, нанасяне на побой на съпрузи в присъствие на тяхното дете и удари по автомобила на пострадалите – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. 1 от НК.

Обвиняемите И.К. и С.Я. живеят в гр. Петрич и са криминално проявени. Единият от тях – И.К., е осъждан девет пъти за престъпления против собствеността и притежание на наркотични вещества.

Сутринта, около 07:30 ч., на 05.06.2018 г., в гр. Петрич, семейство М. излязло от дома си заедно с малолетния им син, когото трябвало да закарат с лек автомобил в училище. Излизайки от жилищен комплекс „Изток“, те следвало да се включат за движение по главна улица, поради което скоростта била намалена от водача, като той подал мигач за завиване наляво.

В този момент пред автомобила застанал гол до кръста С.Я., когото семейството не познавало. Мъжът разтворил ръце и им казал да се върнат обратно в циганската махала и че нямат право да минават оттам. Запитан за причината на постъпката С.Я. се качил на предния капак на колата, оттам на тавана и започнал да скача. След като слязъл, обвиняемият нанесъл силен удар с крак по предния десен калник, който се деформирал от това.

В хулиганската проява се включил И.К., който започнал да отправя цинични ругатни и заплахи, както и да нанася удари на двамата съпрузи. Свидетел на случващото бил единадесетгодишния им син, който плачел в автомобила.

След това обвиняемият К. застанал на отсрещния тротоар и започнал да хвърля камъни в посоката на пострадалите и автомобила им. Той отново се приближил до колата им и нанесъл удар с крак по страничното огледало, което се счупило.

Всичко това се развило в непосредствена близост до училището и станало достояние на ученици, работещи в учебното заведение и живеещи в района. Още в началото на скандала започнали да излизат много хора – имало съседи по терасите и по прозорците, в училищния двор имало деца и педагози, но всички стояли отстрани, гледали и никой не се намесил.

В резултат на обаждането на телефон 112, на място пристигнали служители на РУ на МВР – гр. Петрич. И.К. и С.Я. били задържани.

В изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е посочено, че пострадалите съпрузи получили контузии и кръвонасядания по различни части на тялото и лицето.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Comments

comments