Обвиниха Тайсън Фюри в измама след победата над Уайлдър

Огромен скандал се разрази след победата на Тайсън Фюри над Дионей Уайлдър в битката за титлата на Световния боксов съвет. Както е известно, Циганския крал нокаутира Уайлдър в 11-ия рунд. Двубоят беше определен от повечето боксови експерти като Мача на годината.

Оказа се, че американецът с станал жертва на „нечестна игра“ от страна на своя опонент, която била подкрепена от съдиите от Държавната атлетическа комисия на Невада преди срещата, пише gong.bg.

Уайлдър им обърнал внимание, че ръкавиците на Фюри не съдържат само омекотяваща пяна, а и сериозно количество конска грива, която след определено време на ринга може да се премести в ръкавицата и да я направи по-твърда. Така ударите му все едно са нанасяни с голи ръце.

„Получих информация за нередност с ръкавиците му и поисках обяснение от съдиите преди мача. Те ми казаха, че от 30 години са в бизнеса и разбират достатъчно от бокс. Може да имат опит, но докато не ги ударят в лицето с такава ръкавица, няма да разберат за какво говоря. В миналия ни мач се случи същото. Конската грива е по-твърда от пяната, но съдиите се опитаха да ме убедят, че ръкавиците са достатъчно меки“, обясни Уайлдър пред 78SportsTV.

Припомняме, че през октомври 2000 година след втория мач между двамата, завършил с победа на Фюри, Уайлдър се оплака, че ръкавиците на съперника му са били „придърпвани, за да може юмрукът му да застане в нечестна позиция“.

Comments

comments