Община Петрич продължава борбата с щетите, нанесени от обилните валежи

 

 

Продължават аварийно-възстановителните и укрепителни дейности по участъците от общинската пътна мрежа и улиците в населени места.

Пораженията, нанесени от проливните дъждове в община Петрич, активираха също и много свлачища. Техника и работници са на най-засегнатите от бедствието места в града и селата. Процесът се координира от кмета Димитър Бръчков.

Почиства се новият път от черквата „Света Петка“ до с. Беласица, извършват се укрепителни дейности. Две машини работят в кв. „Бухото“, където придошло дере отнесе цяла улица и нанесе много щети. Камиони продължават да извозват тоновете свлечена земна маса и камъни от общинската пътна мрежа и улиците в населени места. Земна маса за възстановяване на стария път се насипва при първи водосток над черквата „Свети Илия“. Направен е първи, но неуспешен опит да се пробие свлечената земна маса на ул. „Беласица“, работата ще продължи. Има подход вече по пътя към м. „Тухларката“, който позволява придвижване. Багери са на терен в селата Беласица, Коларово, Камена, Ключ и Габрене, които пострадаха най-сериозно от дъждовете. Машини насипват земна маса и в с. Митиново, където също има отнесена една улица. ВиК – Петрич направи пореден опит за отводняване на терена около сондажите при първи подем на р. Струмешница.

Тази Сутрин ще бъде пренасочена техника и към ул. „Одрин“ в Петрич, където има новообразувано дере, освен съществуващото, което застрашава близките къщи. Подаден е сигнал до ЧЕЗ за обследване на съоръженията, които са в близост до засегнатите от бедствието места.

Остават затворени за движение пътят за х. „Беласица“ и новият път за село Беласица.

 

 

Comments

comments