Община Благоевград с позиция във връзка с освобождаването на директори на Детски градини

74528636_486674365283838_9061385940831830016_n

Позиция на Община Благоевград във връзка с освобождаването на директори на Детски градини: ,,Предприетите действия и процедури са съобразени изцяло с Кодекс за социално осигуряване и Кодекс на труда.

Във връзка с медийните публикации за освобождаване на директорите на Детски градини в Благоевград в пенсионна възраст, е редно да уточним, че процедурата е изцяло съобразена с Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда.

Съгласно държавната политика (Кодекс за социално осигуряване и Кодекс на труда), навършилите пенсионна възраст ще преминат в процедура за пенсиониране. Това е един от начините за отпушване на системата и влизането на млади хора.

Според наши източници някои от тези директори на Детски градини са навършили пенсионна възраст преди повече от 5 години, но въпреки това продължаваха да заемат ръководни позиции, което беше своеобразна невъзможност по-млади кадри да бъдат назначени на същите. Процесите, които текат в момента не могат да бъдат окачествени като чистка, защото е съобразено със законовите разпоредби и ще даде път на младите да се изявят.

Comments

comments