Обсъждането на първо четене на законопроекта за хората с увреждания, внесен от Министерския съвет, ще бъде включено в седмичната програма на Народното събрание

parlamet

Обсъждането на законопроекта за хората с увреждания, внесен от Министерския съвет на 18 октомври 2018 г., ще бъде включено за първо гласуване в седмичната програма на Народното събрание.

След постъпването на проекта в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева го разпредели за разглеждане от Комисията по труда, социалната и демографската политика, от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, Комисията по здравеопазването, от Комисията по икономическа политика и туризъм, от Комисията по бюджет и финанси и от Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите. Тази седмица комисиите ще разгледат на първо четене законопроекта, който ще бъде включен като точка първа на заседанието на Народното събрание на 26 октомври 2018 г.

Тази седмица ще бъдат обсъдени на първо четене и двата законопроекта за личната помощ, внесени от народни представители от ПГ на ПП ВОЛЯ и от ПГ „БСП за България“. Предвижда се те да бъдат точка втора на петъчното пленарно заседание.

С приоритетното обсъждане на законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ Народното събрание ще изпълни поетия ангажимент да ги разгледа във възможно най-кратък срок.

Comments

comments