/ВИДЕО/ Бурни емоции и разгорещени дебати в ОбС – Благоевград белязаха днешната сесия на местните парламентаристи, отхвърлиха предложението за ротационен принцип на председателството

Бурни емоции и разгорещени дебати предизвика точка 5 от дневния ред на днешната редовна сесия на Общински съвет – Благоевград. Предложението бе да бъде въведен ротационен принцип на председателство на местния парламент.

Предложението бе от група общински съветници от ПП „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ” и засягаше изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Обсъждането на точката обаче предизвика бурни дебати. Аргументите на вносителите на предложението бяха, че така ще се постигне по-голяма демократичност, както и по-засилен контрол над работата на председателя на общинския съвет. Идеята е на всеки 6 месеца да му се гласува вот на доверие или на поста да застава различен човек.

Думата взе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов:

Предложението бе подкрепено от групата на БСП, други съветници го сметнаха за невъзможно поради ред причини, а изказванията на трети бяха иронични и предизвикаха смях в зала „22-ри септември“. В крайна сметка точката не мина, повече за дебатите, които предизвика, вижте във видеата.

Comments

comments