Образувано е досъдебно производство заради побой в Българското национално радио

bnr

Образувано е досъдебно производство заради бой в нюзрума на Българското национално радио, при който има данни за пострадал журналист, съобщи novini.bg.

Според източници от БНР става дума за репортера Добромир Видев, който преди дни е бил нападнат и бит в нюзрума на програма „Хоризонт“  от Добрин Йотов, девер на журналистката Силвия Великова.

По информация на dariknews.bg, нападението е било предшествано от разговор, по време на който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, му е налетял и започнал да го души. На грозния инцидент е имало достатъчно свидетели.
След физическата саморазправа пострадалият репортер е отишъл в „Пирогов“ и си е извадил медицинско, е съобщил генералният директор на БНР – Светослав Костов. Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков, информира още dariknews.bg.

От МВР потвърдиха, че има постъпило заявление, образувано е досъдебно производство в Четвърто РПУ в София, което се наблюдава от Софийската районна прокуратура. В момента текат процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, изземват е записи от камери, правят се очни ставки.

От МВР декларират, че разследването ще бъде приключено в законоустановения срок и докладвано в прокуратурата.

Comments

comments