Областният управител Бисер Михайлов: Ниски са нивата на реките в Благоевградско,далеч сме от критичните нива на опасност

_thumb

Продължава денонощното наблюдение на нивото на водата в реките и в язовирите на територията на област Благоевград, съобщи  пред наш репортер областният управител Бисер Михайлов.

Във връзка с обявения жълт код за сняг и дъжд в областта, нивото на водата в реките се проследява постоянно, като са отправени предупреждения и към Общините.

Пред нашия екип  областният управител отбеляза, че са регистрирани намаления на нивата на реките тази сутрин и сме далеч от критичните нива, които биха представлявали опасност.

„За изминалото денонощие няма постъпили сигнали и обстановката би могла да се обобщи като спокойна, като единствено се продължава работата по възстановяването на електронапрежението в населените места, който са по поречието на река Места, като село Обидим, Елешница и село Места“.

В селата има командировани екипи от Кюстендил,Дупница и Самоков, като над 24 превозни средства участват във възстановяването на електропроводите. Екипите се сблъскват с много трудности, заради дълбокия сняг, добави областния управител.

Comments

comments