НСО е излъгала и съда, че няма записи от насилието под колоните

Нито службата, нито президентът, на чието подчинение е тя, коментират обвиненията на депутата Николай Хаджигенов

 

Националната служба за охрана (НСО) е излъгала съда, че не разполагат с каквито и да е записи на полицейското насилие под колоните на Министерски съвет от 10 юли 2020 г. Това обвинение отправи от страницата си във Фейсбук депутатът Николай Хаджигенов, който е и председател на временната комисия за полицейското насилие и подслушването. По време на заседание на тази комисия бяха извадени записи, за които Хаджигенов твърди, че са открити в чекмедже в СДВР, но са направени от дежурен пост на НСО.

Депутатът, който е и адвокат на няколко от битите под колоните младежи, сега пуска факсимиле от съдебно решение, от което става ясно, че и администрацията на Министерски съвет и НСО са обявили, че нямат записи. По време на заседанието на комисията, на която бяха пуснати записите, Хаджигенов обяви, че той е искал записите от службата в качеството му на адвокат. Първият път нейният шеф му отговорил, че няма никакви записи. Вторият път обаче изпълняващ в момента длъжността началник вече му написал, че имало такива записи, но те били собственост на службата и не можели да бъдат предоставени.

Прави впечатление, че до момента нито от НСО, нито президентът, на чието подчинение е службата, са направили коментар по обвиненията на Хаджигенов за това, че службата е имала записите, но не му ги е дала нито на него, нито на съда.

Източник; Сега

Comments

comments